متخصصين صنعت ساختمان همواره به دنبال استفاده از مصالح ساختماني با خواص بهتر بوده اند چندين دهه از ورود فولاد به صنعت ساختمان مي گذرد با توجه به قيمت مناسب و مقاومت بالا اينگونه از مصالح بيش ا ز ساير مصالح ساختماني بويژه مصالح بنايي مورد استفاده قرارگرفته است. براي مشاهده قيمت ورق st37 و ورق st52 به سايت تجارت فلز مراجعه كنيد.
در صنعت ، با كمك فرايند احيا در كارخانه هاي ذوب آهن ، اول از سنگ آهن ، آهن خام توليد مي كنن و بعد از اون با كم و زياد كردن يه سري از عناصر ، شمش هاي فولادي توليد مي كنن . وجود هر عنصري در فولاد تاثيرات خاص خودش را دارد :
1 : كربن : با افزودن كربن به فولاد ، مقاومت فولاد تا به مقدار مشخص زياد مي شود ، ولي فولاد شكننده و ترد و مقاومتش در مقابل بارهاي ديناميكي كم ميشود .
2 : منگنز : افزودن منگنز مقاومت فولاد در مقابل ضربه و سايش را زياد ميكند و شكل پذيري فولاد را هم افزايش مي دهد .
3 : سيليسيوم : افزايش اين عنصر ، مقاومت فولاد در مقابل خوردگي را افزايش مي دهد .
4 : نيكل و مس : شكل پذيري فولاد را افزايش ميدهند . فولاد كربن دار به فولادي اطلاق مي شود كه علاوه بر آهن، داراي كربن و آلياژهاي مختلف به قرار ذيل باشد. حداكثر درصد : كربن: 1/7، منگنز: 1/65 ، سيليكن: 0/6 ، مس 0/6 فولادهاي كربن دار حد فاصل آهن خالص (صفر % كربن) و چدن ( 1/7% كربن ) برحسب درصد كربن به قرار ذيل دسته بندي مي شوند : فولاد كم كربن : مقدار آن كم تر از 0/15 درصد.
فولاد با كربن ملايم
مقدار آن حدود 0/15 الي0/29 درصد. فولاد با كربن متوسط : مقدار آن حدود 0/30 الي 0/59 درصد. فولاد با كربن زياد : مقدار آن حدود 0/60الي 1/7درصد.
نكته 1 : افزايش درصد كربن باعث افزايش تنش تسليم، كاهش شكل پذيري و مشكلات در جوش پذيري مي شود.
نكته 2 : در صورتيكه مقدار كربن از ۳ درصد تجاوز نمايد عمل جوشكاري پر خرج شده و احتياج به پيش گرمايش، پس گرمايش و الكترودهاي خاص خواهد بود